January 31, 2011

ROMANOV SYR

takmer umelecké dielo pre naše chuťové zmysly, ktoré zvládne každý

SUROVINY

 mäkký syr s bielou plesňou na povrchu

olivový (alebo slnečnicový) olej /bazalka / bobkové listy / borievky / korenie štyroch farieb / majoránka / oregano / tymián

 cesnak / cibuľa / olivy (alebo kapari či kyslé uhorky) / papričky chilli / petržlenová vňať

POSTUP 

 na dno pohára dáme bobkové listy a cibuľu, vložíme 4/4 jedného bochníčka syra a obložíme prísadami

vrstvy opakuje až do naplnenia pohára a zalejeme olejom

pohár uzavrieme a necháme odstáť 3 dni

doba prípravy asi 15 minút, náklady cca 5 €

podávame s chlebom, surovou paprikou, paradajkou a uhorkou na šalátovom liste 
(s nakladanými hríbikmi a klobáskou)
& pivo

DOBRÚ CHUŤ!

January 1, 2011